Magyaros hónap a felső tagozaton

A felső tagozatos tanulók is részt vettek a magyaros hónap programjain, amiről már előzőleg beszámoltunk. Minden reggel háromnegyed nyolc és nyolc óra között a korosztályuknak megfelelő irodalmi művekből olvastak fel tanáraik, amiről projektfüzetet vezettek a gyerekek. A merészebbek benevezhettek a versíró, meseíró vagy illusztrációkészítő versenyre is.
A heteken át zajló projekt egyik fontos rendezvénye a szavalóverseny volt, melyet Lámpagyújtó versfesztivál címmel hirdettünk meg. Az iskolai versenyt osztályszintű válogató előzte meg, ahol minden tanuló legjobb tudása szerint mondott el egy szabadon választott verset. Közülük került ki az a 23 legügyesebb, aki elmondhatta versét a zsűri előtt is. Korcsoport szerint 5-6., és 7-8. osztályos kategóriában mérték össze tudásukat a verskedvelő gyerekek. Nagy izgalommal gyülekeztek február 18-án a magyar szaktantermében, de jöttek osztálytársak, sőt szülők is szurkolni a versenyzőknek.

A zsűri elnöke Mészáros Mihály színművész, a Békéscsabai Jókai Színház művésze, tagja Jankó Erzsébet, a mezőkovácsházi kultúrház igazgatója volt.
A gyerekek nagyon ügyesen, a legjobb formájukat hozták, izgalom csak néhányukon látszott. Szépen megvalósították mindazon utasításokat, amiket gyakoroltak a felkészülés során. A produkciók elhangzása után a zsűri visszavonult tanácskozni, a versenyzők, a szurkolók és a vendégek szendvicset, üdítőt fogyaszthattak.
Az értékelés és eredményhirdetés kellemes, oldott hangulatban zajlott, Mészáros Mihály művész úr kedves, közvetlen hangon adott tanácsokat, dicsérte a szép, színvonalas produkciókat.

Az 5-6. osztályos kategóriában első Fóris Erik 6. osztályos, második Rédai Georgina 5. osztályos, harmadik helyezett pedig Szűcs Tibor 6. osztályos lett.
A 7-8. osztályosok közül legjobbnak Isztin Ferenc 8. osztályos tanuló bizonyult. Második helyen megosztva András Bálint és Szűcs Rozália 8. osztályosok végeztek. Harmadik helyezett Domonkos Dorottya 7. osztályos tanuló lett.
Minden résztvevő emléklapot vehetett át a zsűritől, a díjazottak pedig oklevelet. Ők a március 18-án megrendezésre kerülő területi versenyen is elmondhatják majd verseiket, képviselik iskolánkat a tankerületben.

Király Lászlóné

Fotók: http://www.balsarati.hu/galeria/thumbnails.php?album=301

versfeszt