Lámpások

„A lámpás én vagyok. 
Világítok a sötétségben. Utat mutatok! Nálam nélkül vak a látó is.” – írja Gárdonyi Géza a tanítóról A lámpás című művében.

Június 14-én a nyolcadikosok szép ünnepség keretében végleg búcsút vettek a Balsarátitól. Kívánjuk, hogy életüket siker és szerencse kísérje, találják meg a helyes utat, terveiket váltsák valóra, és térjenek vissza hozzánk, ebbe a kis faluba!

A mai délelőttön nem csak diákokat, hanem pedagógusokat is ünnepeltünk. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Török Adalbert tanár úr részére munkája elismeréseként. Béla bácsi éveken keresztül, idei nyugdíjazásáig tanította kedvenc tantárgyát, a matematikát. Szívből gratulálunk a kitüntetéshez, jó egészséget és tartalmas nyugdíjas éveket kívánunk neki.
szolg_erem

A másik ünnepeltünk Bozó Mihályné, Katika néni volt. Tanítóként végzett hatvan éve a Szarvasi Állami Tanítóképzőben, majd Dombegyházon nevelt, oktatott több generációt. Ebből az alkalomból ma Gyémántoklevelet vehetett át Sztankovánszki Anna igazgatónőtől. Katika néninek is szeretettel gratulálunk, jó egészséget és minden jót kívánunk!
gyemant1

gyemant2

gyemant3

Kardosné Korom Éva