„Határtalanul!” előkészítő óra

A dombegyházi Balsaráti Vitus János Általános Iskola és a társpályázó kunágotai Bereczki Máté Általános Iskola 7. osztályos tanulói tanulmányi kirándulást előkészítő órán vettek részt Dombegyházon, 2016. szeptember 22-én, délután. A kunágotai iskolások és tanáraik kerékpárral érkeztek és itt ismerkedtek meg egymással.
A Balsaráti Vitus János Általános Iskola intézményvezetője Sztankovánszki Anna köszöntötte az összegyűlt csoportot, intézményvezetőjüket Gazdagné Gál Margitot és kísérő tanáraikat, majd ismertette a megnyert „Bem nyomában Erdélyben” HAT 16-01-0519 pályázat részleteit.
Fejes Sándorné történelem tanár az interaktív táblán bemutatta a szabadságharc erdélyi vonatkozású eseményeit, kiemelve Bem József jelentősebb csatáit. Elemezte a külhoni magyarság létszámát, Románia etnikai összetételét. Képek és térképek kivetítésével megmutatta a történelmi és földrajzi helyszíneket.
Vargáné Gábor Beatrix földrajz tanár Erdély természeti látnivalóival, szépségeivel, mondáival ismertette meg a csoportot.
A tanulók beszámoltak gyűjtőmunkájukról, az 1849. október 6-án kivégzett vértanúkról.

Fotók a találkozóról: http://www.balsarati.hu/galeria/thumbnails.php?album=427

honlapra