Főzőszakkör 2/5.
Az 5. alkalomra 2018.10.03-án került sor. Az őszi időszak kiváló alkalmat biztosít a kirándulásokhoz. Ez alkalommal a főző szakkörön egy piknikkosár összeállítása volt a feladat. Megbeszéltük egy kirándulás során az uzsonna összeállításának szempontjait, illetve a napi folyadékmennyiség elfogyasztásának szükségességét. Így magvas buciból szalámival, zöldségekkel állítottak össze szendvicseket. Beszélgettünk a felvágottak összetételéről, a magyar hungarikumokról és az otthoni szalámi készítés menetéről. Ezt egy magvakkal teli müzli szelet elkészítése követte zabpehelyből, különböző magvakból mézzel összeállítva és a sütőben megsütve. Karamellizált gyümölcsök elkészítésével vidám hangulatban mindenki saját magának tudott finomságokat elkészíteni, és végül limonádé készítésére is sor került. Az összeállított finomságokat közösen fogyasztották el az iskola udvarán, mint egy igazi kiránduláson.
Puskás Magdolna
Képek: https://photos.app.goo.gl/jMVt5JiNRYwpqFDj8