Főzőszakkör 2/10.

A Főző szakkör 10. alkalmára 2019.04.08-án került sor. A két éves program lezárásaként a tanult konyhatechnikai eljárásokat alkalmazták és maguk állították össze a menüt. Így a csoportok maguk beosztották a feladatokat és végezték is el. Sajtkrém levest állítottak össze, amelyhez paradicsomos rakott tésztát sütöttek. A már elkészített zöldséges bucikat babfasírttal és friss nyers zöldségekkel töltötték meg. A fűszerezéshez friss fűszernövényeket is felhasználtak, amelyek között új számukra ismeretlen növények is szerepeltek. Mindenki megkóstolta és véleményt mondott a fűszernövényekről. Desszertként karamellizált gyümölcsfalatkákat raktak a tálcákra. Friss gyümölcslével zárták a menüt. Közösen értékeltük az éves munkát, a tanulók önálló véleményeiket is elmondták. Minden tanuló nagyon várja a Főző szakkör folytatását.

Puskás Magdolna

Képek: https://photos.app.goo.gl/19Pycj1PqybWb3ed6