Főzőszakkör 2/1.

2018.09.11.
Nagy izgalommal várták a gyerekek a főző szakkör folytatását. Szeptember 11-i foglalkozáson résztvevők beszélgettek az egészséges táplálkozás fontosságáról. Megnézték a foglalkozáson készülő ételek receptjeit, majd összeválogatták a hozzávaló alapanyagokat. Balesetvédelmi megbeszélés után Csikós tokányt készítettek, mely során, a sűrítési eljárásokkal ismerkedtek meg. Köretként kölest főztek. Friss zöldségekből vegyes savanyúságot állítottak össze. A hozzá szükséges öntetet közösen készítették el. Meggyes desszert elkészítésénél már az előző évben is tanult ismereteket is gyakorolták. A terítés szabályait is figyelembe véve közösen megterítettek és mindenkinek nagyon ízlett az elkészült ételsor.

Puskás Magdolna

Képek: https://photos.app.goo.gl/LfwzYXgYhFFuEvFp6