Főző szakkör 2/8.
A Főző szakkör 8. alkalmára 2019.03.25.-én került sor. Az egészséges ételek fogyasztásának fontosságáról és az elkészítésükről beszélgettünk. A konyhatechnikai munkalépések bemutatása után a tanulók kisebb csoportokban más és más munkát végeztek. A lányok zöldségeket, gyümölcsöket aprítottak, melyből a fiúk vegyes zöldséges ragut készítettek. Főtt spagettivel sült zöldséges tésztát állítottak össze. Friss lazacot fűszereztek és sütöttek. A többiek gyümölccsel rétegezett krémdesszertet készítettek. Desszertként néhány tanuló a saját maguk által hozott recept alapján kekszes, csokoládés finomsággal egészítették ki a menüt. Végezetül frissen csavart almalét ittak. Minden résztvevő nagyon lelkesen és aktívan dolgozott. A közösen megterített asztalnál mindenki jó étvággyal fogyasztotta el az elkészített ételeket.
Puskás Magdolna