A konyhakertben jártunk

November 27-én délelőtt 11 óra körül átmentünk a szemközti ebédlő udvarára. Onnan pedig a régi iskolai gyakorlókertbe, ami már konyhakert, az önkormányzat tulajdona.
A kertben volt sok saláta. Megnéztük az érdekes földalatti vermet, és szétnéztünk benne. Azonban semmi különös nem volt a veremben, hanem csak sok szalma. Amikor kijöttünk onnan, betekinthettünk a fóliasátorba is. Ott tárolták a felszedett répát, céklát, zöldséget, és földbe ültetett paradicsom is volt. A sok közmunkásnak ez a munkahelye, és nemsokára elballagtunk a savanyító üzembe. A savanyító nagy kaland volt számunkra. Megismerhettük a zöldségeket, melyeket az ebédünk mellé kapunk.
A savanyító üzem helyén volt régen az iskola technikaterme. Még a régi padok is megtalálhatók itt. Itt láttunk: csalamádét, savanyú káposztát, céklát, savanyított hagymát hordókban. Némely élelmiszert a mélyhűtőkben tároltak. Nem sokára meg is néztünk mindent, és visszaindultunk az iskolába. A rövid út közben mindenki a konyhakertről beszélt. Mikor visszaértünk a tanterembe, 10 perc múlva kicsengő lett.
Reméljük máskor is lesz lehetőségünk ilyen érdekes kiránduláson részt venni.

Képek: http://www.balsarati.hu/galeria/thumbnails.php?album=288

Gyenes Róbert 5. osztályos tanuló