Főzőszakkör 2/9.

A Főző szakkör 9. alkalmára 2019.04.01.-én került sor. Friss zöldség és gyümölcs alapanyagokból a menü elkészítése előtt játékos formában a növényekről átismételtük a legfontosabb tudnivalókat. Elnevezésüket, illetve felhasználási lehetőségeiknek összegyűjtésével bővítették a tanulók a már meglévő ismereteiket. A tanulók kisebb csoportokban végezték az előkészítő munkát, majd rizibizit állítottak össze főtt kukoricával, borsóval és kaliforniai paprikával. A csirkemell fűszerezését követően Barbecue sült csirkét készítettek, melyhez a görög salátát már önállóan is el tudták készíteni. Desszertként ízletes és egészséges, rétegezett gyümölcs kehely került az asztalokra. Minden tanuló önállóan terítette meg a csoportok asztalait és közösen fogyasztották el az elkészített ételeket.

Puskás Magdolna